מדריך לבחירת מצלמות / מערכת במעגל סגור

מאת: בוריס טיומקין  | פורסם ב: 01/03/09

בבחירת המערכת המתאימה לצרכייך, יש לקחת בחשבון מספר גורמים.

מספר המצלמות אותן צריך להתקין
מספר המצלמות נקבע על פי מספר האזורים שברצונך לכסות, חשוב לקחת בחשבון אפשרות של הוספת מצלמות בעתיד, להשגת שדה ראייה רחב יותר, או הוספת אזורים נוספים. בהתאם לכך יש לשקול מערכת הניתנת לשדרוג / הרחבה עתידית.

מהו מרחק האובייקט מהמצלמה אותו רוצים לצלם?
מרחק ורוחב האובייקט אותו רוצים לצלם יקבע את גודל העדשה. גודל העדשה מוגדר במ"מ. ככל שמספר העדשה קטן יותר, כך זווית הצפייה האופקית תהיה רחבה יותר ועומק השדה יהיה קצר יותר. ככל שמספר העדשה גבוהה יותר, כך הזוית האופקית צרה יותר ועומק השדה ארוך יותר. סוג העדשה הרצוי נקבע לפי הנוסחה הבאה:

האם יש צורך בקול (אודיו)?
לרוב מדובר על אופציה מובנת בכרטיסי DVR לכן חשוב לציין זאת לפני בחירת המצלמות ותכנון המערכת.
ישנן מצלמות IP הכוללות מיקרופון מובנה, אליהן ניתן לגשת דרך האינטרנט או הטלפון הסלולארי לצפייה בזמן אמת. רוב המצלמות המשמשות למעגל סגור אינן כוללות מיקרופון, במקרים אלו ישנה אפשרות של הוספת אודיו ע"י חיבור מיקרופונים חיצוניים לכרטיס או למכשיר ה DVR התומכים באופציה זו.

מצלמות למבנה סגור או מצלמות חיצוניות?
ישנן מצלמות חסינות מים שלא דורשות מיגון נוסף. מצלמות אלו ניתן למקם בתוך מבנה או מחוצה לו. ביתר המצלמות ניתן להוסיף מיגון חיצוני אשר מגן מפני שמש, גשם וונדליזם.

מקור מתח
כל המצלמות המשמשות למעגל סגור דורשות חיבור למקור מתח בנוסף לחיבור המצלמה למחשב. מומלץ לחברן לספק מתח מזווד הממוקם יחד עם המחשב בחדר נעול.

האם ניתן לחבר מצלמות למחשב קיים או שנדרש מחשב נפרד? אין לחבר את המצלמות למחשב הביתי כיון שכל המערכות החדישות דורשות משאבים רבים מהמעבד והזיכרון. כמו כן כרטיסי DVR -Digital Video Recorder רבים דורשים מפרט מותאם אישית על מנת לקבל איכות הקלטה וצפייה ברמה גבוהה ללא תקלות.

שימוש במחשב הביתי יגרום ל:

1. עומס והאטת המחשב ובכך פגיעה באיכות ההקלטה. 2.פגיעה בתוכנות וביציבות מערכת ההפעלה כתוצאה מכיבוי מתוזמן של המערכת. 3.תקלות חומרה כתוצאה מחוסר תאימות בין החומרה הקיימת במחשב לדרישות מינימום למערכת.

האם ניתן להקליט / לשמור את המידע מהמצלמה?
כל כרטיסי ה DVR מגיעים עם תוכנה שבאמצעותה ניתן להקליט את המידע מן המצלמה אל תוך המחשב. משך ההקלטה ואיכותה נקבעים ע"פ שיטת דחיסת הנתונים ונפח הכונן הקשיח במחשב עליו אנו מקליטים.
במה נבדלים כרטיסי ההקלטה (כרטיסי DVR) זה מזה?


4. קצב ההקלטה והצפייה: בארץ ובאירופה משתמשים בשיטת PAL הקצב  נמדד בפריים לשנייה (FPS). לדוגמא: קצב הקלטה נע בין 100, 200 ו- 400  פריים לשנייה, ככל שמספר הפריימים גבוהה יותר כך איכות הצפייה/הקלטה גבוהים יותר.


1. מספר מצלמות אבטחה שבהן הכרטיס תומך. 2. רזולוציה-צפייה/הקלטה, לדוגמא: 480X640 ,1024X768 ,1280X1024 5. כניסת קול - אפשרות לחבר מיקרופונים ולהקליט קול. 6. יציאת וידיאו (TV OUT) - אפשרות לחבר מסך נוסף לצפייה בלבד. 7. אפשרות להוסיף, להפעיל ולקבל התראות נוספות מאזעקות ולחצני מצוקה.
האם לבחור במצלמה קווית או אלחוטית?

ההחלטה תתבסס על מיקום המצלמה. נעדיף מצלמה אלחוטית כשיש צורך בשינוי קבוע של מיקום המצלמה, או כאשר מיקום המצלמה אינו מאפשר העברת כבלים. יש לקחת בחשבון מספר גורמים:



1. למצלמה אלחוטית נדרש חיבור מקור מתח ע"י כבלים או ע"י סוללות (מספיק ל 6 שעות לערך). 2. מיקום המצלמה לא יהיה רחוק יותר מ 150 מ' בשטח פתוח או 50 מ' בשטח בנוי. 3. עלולים להיווצר שיבושים בהקלטה אם יש הפרעה בשדור האלחוטי. 4. עלות גבוהה (נדרשים מתאמים אלחוטיים להפעלת המערכת).

מהם תנאי התאורה באזור?
LUX - יחידת מדידה לכמות האור הדרושה כדי ליצור תמונה טובה במצלמה. ככל שמספר הLUX- במצלמה נמוך יותר כך דרוש למצלמה פחות אור, כלומר ככל שתנאי התאורה ירודים כך יש להשתמש במספר קטן יותר של LUX.
באזורים בעלי תנאי תאורה ירודים או לצילומי לילה יש להשתמש במצלמות אינפרא אדום, מצלמות אלו מצוידות בפנסים זעירים הנקראים "לדים" (LED), הלדים מאירים בגל אור אשר אינו נראה בעין האדם, אור זה פוגע באובייקט אותו אנו מצלמים ומוחזר למצלמה לפענוח תמונה ע"י חיישן המצלמה.
בעיה שיכולה להיווצר כאשר מצלמים אובייקט מול מקור אור, היא שהאובייקט יראה חשוך מאוד ביחס לתמונה כולה ונאבד פרטי זיהוי רבים. במקרה כזה יש צורך במצלמות מסוג WDR-Wide Dynamic Range שיודעות להבהיר את הפיקסלים בתמונה ומשפרות את הפרטים של האובייקט המצולם.

דוגמה למצלמת WDR:

 

מצלמות IP:
מצלמות IP עושות שימוש בפרוטוקול (TCP-IP) ע"י חיבור לרשת קווית או אלחוטית. מצלמות ה IP מאפשרות צפייה בוידיאו/אודיו מכל מקום ברשת, דרך האינטרנט על ידי שימוש במחשב, טלפון סלולארי או PDA.יתרונן בכך שהן יכולות לשמש כיחידה עצמאית לצפייה בלבד, ללא צורך במחשב. שימוש במצלמות IP מחייב נתב קווי/אלחוטי וכתובת קבועה.

מצלמות ממונעת PTZ ?
PTZ – pan/tilt/zoom הינה מצלמה ממונעת שניתנת לשליטה מרחוק, כוון פוקוס, זווית ושדה הראיה דרך שלט, תוכנת מחשב או דרך האינטרנט מבלי להיות נוכח באזור.
מומלץ לעשות שימוש במצלמה ממונעת PTZ כאשר צריך צילום והתמקדות באובייקטים משתנים.

כיצד ניתן ליצור מערכת יציבה יותר?

על מנת ליצור מערכת יציבה מומלץ להשתמש במחשב בעל תצורת RAID 1. בתצורה זו ישנם 2 דיסקים המגבים אחד את השני. כאשר אחד הדיסקים נפגע העתק תקין שלו נישמר בדיסק השני והמערכת ממשיכה לעבוד, לעומת עבודה בדיסק יחיד בו פגיעה בדיסק תביא להפסקת העבודה, ואף לעיתים לאיבוד החומר המוקלט.

חשוב לחבר את מחשב ה DVR ליחידת UPS מתאימה כדי למנועה את קריסת המערכת בזמן הפסקת חשמל, או ניתוק החשמל בזדון.

יעוץ והקמת תשתיות

יעוץ והקמת תשתיות

Disaster Recovery 24h

Disaster Recovery 24h

הורד עכשיו את כלי התמיכה מרחוק

teamviewer-icon70X70
Net-Pro QS







צרו עמנו קשר ונשוב אליכם בהקדם:

  • נטפרופשיונל טכנולוגיות בע"מ
  • אחד העם 9, ת"א, מגדל (כלבו) שלום
  • טלפון: 03-9411906
  • דוא"ל: info@net-pro.co.il

Popup Module

This is the Popup Module feature. Assign any module to the popup module position, and ensure that the Popup Feature is enabled in the Gantry Administrator.

You can configure its height and width from the Gantry Administrator.

More Information