גלאי אינפרא אדום פסיבי (PIR)
גלאי אינפרא אדום פסיבי (Passive Infra Red) הוא גלאי המבוסס על חיישן הרגיש לקרינה אינפרא אדומה שנפלטת מהסביבה ומגופים שונים (כולל גוף האדם). הקרינה נפלטת מאליה כך שאין צורך בהארה אקטיבית.
רוב הקרינה האינפרא אדומה נמצאת בתחום אורכי הגל שבין 1 ל-14 מיקרון, וגוף האדם פולט את הקרינה המרבית באזור 10 מיקרון. גלאים איכותיים מתוכננים בדרך כלל לתחום אורכי הגל שבין 8 ל-12 מיקרון (אינפרא אדום רחוק).
הגלאים הנפוצים ביותר בשימוש של מערכות לגילוי פריצה (אזעקות), הם גלאים פירואלקטריים, בגלל עלותם הנמוכה. גלאים אלו אינם מקוררים והם אינם רגישים לרמת הקרינה המוחלטת, אלא מגלים רק שינויים ברמת הקרינה כך שכל שינוי כזה נקלט בגלאי וגורם להפעלתו. התחום הספקטרלי של גלאים אלו בדרך כלל מוגבל לאינפרא אדום קרוב (מאחר שמשתמשים בעדשות מחומרים זולים) ולכן רגישותם נמוכה.
בשנות ה-90 הצליחו מספר חברות לפתח מערכים של גלאי אינפרא אדום, ושילבו אותם במצלמות וידאו לתחום זה. מאחר וקרינת אינפרא אדום איננה יכולה לחדור חומרי בנייה או זכוכית, יש להתחשב בכך בעת תכנון שטח הכיסוי של הגלאי. לעומת זאת, הקרינה נפלטת תמיד, גם בלילה, והיא כן חודרת ערפל ועשן, מה שמאפשר לגלאים לפעול גם בסביבה שקשה לראות בה..
DVR - Digital Video Recorder
בעבר היה נהוג כי צילום/הקלטה של מצלמות במעגל סגור מתבצעות באמצעות מכשיר וידאו אנלוגי המאחסן את הסרטונים ע"ג קלטות וידאו. כיום עם הקדמה, מערכות במעגל סגור מבצעות הקלטות באופן דיגיטאלי אם באמצעות מחשב או במכשיר DVR יעודי.
LUX
כל מצלמה בנויה לעבוד ברגישות אור מסוימת. רגישות האור במצלמות נמדדת ביחידות הנקראות LUX.
יחידת ה-LUX מבטאת מידת רגישות לאור והיא נמדדת בהתייחס לאורו של נר, לדוגמא, מצלמה עם 1 לוקס דורשת לצילום כמות אור של נר אחד במרחק של 1 מטר.
Frames Per Second- FPS
מספר הפריימים בשנייה של מצלמה.
איכות הצפייה/הקלטה של מצלמה וכרטיס ה-DVR נמדדים בין היתר לפי מספר הפריימים (תמונות) בשנייה.
כל סרטון בנוי ממספר תמונות שמופיעות בשנייה בודדת, ככל שמספר התמונות גדול יותר כך גם איכות הסרטון עולה ונמנעת קטיעה של תנועה. עין אנושית סורקת 25 תמונות בשנייה לכן כאשר בוחרים כרטיס הקלטה/צפייה למחשב ומעוניינים בהקלטה איכותית מומלץ לחשב את מספר המצלמות כפול 20 פריימים.
PAL/NTSC
NTSC - National Television System Committee: שיטה הנהוגה בצפון אמריקה (ארה"ב וקנדה)
PAL- Phase Alternate Line: שיטת השידור הנהוגה באירופה ובישראל. שיטת שידור זו איכותית יותר ומאפשרת רזולוציה גבוהה יותר.
מצלמת IP
קיצור צמד המילים Internet Protocol ומצלמת איי.פי. כשמה כן היא, מצלמה המתרגמת את אות הוידאו שהיא מצלמת למידע המועבר דרך קווי תקשורת סטנדרטיים של מחשבים בפרוטוקול האינטרנט.
המצלמה מחוברת, כמו כל מחשב אחר, לרשת ולאינטרנט דרך האמצעים הקונבנציונליים ביותר (לדוגמא נתב, מודם ADSL, וכד'). הפשטות בהרכבה והתפעול לא סותרים את התחכום שמציעה מצלמה מסוג הזה.
לכל מצלמה שכזו יש להגדיר כתובת IP (ממש כשם שמגדירים זאת עבור מחשב, אלא אם משתמשים בהגדרות אוטומטיות - DHCP). לאחר מכן ניתן לצפות בשידורי המצלמה מכל מקום שנרצה (וזאת בתנאי שיש לנו מחשב, אינטרנט, ותוכנת צפייה).
רזולוציה
רזולוציית התמונה תופיע כזוג מספרים אשר בניהם מופיע הסימן * (כפול או כוכבית). למשל 300*250 מספרים אלו מייצגים את כמות הפיקסלים בשורה כפול מספר הקווים האופקיים בתמונה, במצלמות אבטחה מס הקווים האנכיים היינו קבוע.
CCD - Charge Coupled Device
התקן זה הינו מערך דו-ממדי של תאים הרגישים לאור, כאשר תמונה מוקרנת על מערך התאים, כל תא שנחשף לאור בעוצמה שונה נטען במטען חשמלי שונה שמומר למידע דיגיטאלי (מספר). כיוון שהתקן CCD תומך בשחור-לבן (גווני אפור) בלבד על התאים יש פילטר הנקרא "באייר" כך ש-1/3 מהפילטר מעביר צבע אדום, 1/3 מעביר צבע ירוק ו-1/3 נוסף מעביר צבע כחול שאלו הם צבעי היסוד. כל פיקסל מקבל את שלושת הצבעים כך שעין האדם אינה מסוגלת כלל להבחין בזאת.
CMOS - Complementary Metal Oxide Semiconductor
חיישן זה הינו פחות איכותי משום שבחיישן CMOS הצ'יפ והחיישן הם יחידה אחת, דבר המקטין עלויות וניצול מקום וחוסך גם בחשמל לעומת חיישן ה- CCD אשר דורש יותר מקום והחיישן הינו יחידה נפרדת.
חיישן CMOS גם דורש עוצמת הארה החדר גבוהה יותר מאשר מצלמת CCD
צמצם אוטומטי - Auto IRIS
קיימות עדשות אשר בהן הצמצם מסוגל להבחין בעוצמת התאורה, כך שאם התאורה חזקה מדי
הצמצם מונע את סנוור המצלמה. לצורך המחשה, אם ניקח מצלמה ונצלם דמות מול השמש נגלה כי הדמות יצאה חשוכה. כדי למנוע זאת קיימות עדשות אלו, כך שאף גורם לא יוכל להאיר על המצלמה ויגרום לסנוור.
PTZ - PAN, TILT, ZOOM
מצלמות אבטחה הכוללות בתוכן או מתחברות למנועים המאפשרים סיבוב המצלמה (הטיה לצדדים,
מעלה, מטה ואפשרות תקריב zoom)
מצלמות אלו ניתנות לשליטה לרוב על ידי שלט קווי/אלחוטי או ע"י המערכת המותקנת במחשב.
זום אופטי - Optical Zoom
סוג זום זה דורש משחק של קירוב וריחוק העדשות - מה שיוצר תקריב לאובייקט נבחר מבלי שאיכות התמונה תיפגע. פעולת קירוב/ריחוק העדשה אחת מהשנייה דורשת נפח גדול יותר בגוף המצלמה, מה שמונע את מזעור המצלמות הללו ביחס למצלמות אחרות ומיקר אותן.
זום דיגיטאלי - digital Zoom
שיטה זו מבצעת הגדלה של חלק מהתצלום על אותו שטח/גודל תמונה, בשיטה זו איכות הצילום נפגמת מכיוון שאנו מגדילים את הפיקסלים עצמם ולא את האובייקט הנבחר.
This is the Popup Module feature. Assign any module to the popup module position, and ensure that the Popup Feature is enabled in the Gantry Administrator.
You can configure its height and width from the Gantry Administrator.
More Information